DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

ČEŠI VYHRÁLI MEZINÁRODNÍ GAY FOTBALOVÝ TURNAJ GALIBICUP 2009

V sobotu 7.3.2009 se povedlo v Praze poprvé uspořádat oficiální fotbalový turnaj zařazený i do seriálu turnajů Mezinárodní gay a lesbické fotbalové federace (IGLFA).

Ta zajistila také čtveřici profesionálních rozhodčích. Ve sportovní hale ČVUT na Julisce se utkalo 6 týmů ve dvou základních skupinách v malém fotbalu (5 hráčů plus brankář). Akce proběhla pod záštitou prorektora ČVUT Jaroslava Kuby. Oficiálním organizátorem akce byl studentský klub GaLiBi. Hlavní aktivitu při organizaci nesl na svých bedrech Laco s pomocí dalších kolegů fotbalistů. Akce se nesla v pohodové atmosféře a duchu fair play.

Ze dvou skupin spadli do boje o páté místo čeští FC Galibi Praha a slovenský Slovakia Mix Team, který zápas suverénně ovládl a vyhrál 5:0. Třetí místo vybojoval německý Vorspiel Berlin nad francouzským FC Lutece Paris. Favorizovaný tým London Titans přijel s mladšími hráči (oproti Berlínu a Paříži) a jejich trenér je poctivě rozcvičoval před každým zápasem. Ve finále se utkal s dalším českým týmem Friends Prague, který šťastnou náhodou losem postupoval z prvního místa ve skupině na úkor Vorspiel Berlin. Friends Prague navazoval na své úspěšné vystoupení na loňském gay mistrovství světa v fotbalu v Londýně, kdy byl vyřazen v osmifinále. Některé opory týmu na tomto turnaji působily v slovenském seskupení, někteří dorazili až na závěrečné zápasy, přesto díky tahounům Čihimu a Honzovi dokázal zdolat London Titans s přesvědčivým výsledkem 2:0.

V klubu Friends se pak po oficiálním vyhlášení výsledků a rozdání medailí rozpoutala bujará oslava. Všechny zahraniční týmy se těší na další turnaj, který by příští rok měl už být pod širým nebem. Češi se nyní soustředí na turnaj v Kodani, který bude v červenci součástí sportovních gay her Out Games. Každý, kdo by se chtěl zapojit do aktivit gay fotbalistů v Praze, další informace a fotografie najdeš na těchto stránkách. Fotbalisté spolupracují také s organizovaným klubem Pratety Praha (www.pratety.estranky.cz), kde lze kromě volejbalu hrát také badminton, ping-pong, plavat nebo chodit na aerobik.














webmaster: jirka@gaysport.cz