DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Velké Přílepy 2002

Rozhodli jsme se, že dáme světu o nás vědět a tak jsme napsali naslepo emajl do Mnichova. To, že to bylo jedno z nejlepších fotbalových gaydružstev v Evropě jsme se dozvěděli později :-). Více napsal Tomáš..

Zvolili jsme termín 20.7.2002 v sobotu a místo kousek za Prahou ve vesničce Velké Přílepy. Náš útočník Dušan spolu se svým přítelem Ferym zajistili místo. Marek zajistil koordinaci s Mnichovem a ubytování německých fotbalistů. Povedlo se uspořádat celou akci za podpory Gay Iniciativy a jmenovitě jejího prezidenta Jiřího Hromady, který také provedl slavnostní výkop.

Drobným problémem bylo zajištění dresů, ale ty nám nakonec půjčil spřízněný volejbalový team Pratety Praha. Sešlo se celkem 16 hráčů z Prahy, z Mnichova přijelo 11 hráčů a zraněný kapitán, který fungoval jako trenér. Poprvé jsme hráli na velkém fotbalovém hřišti. V Modřanech i v tělocvičně jsme zvyklí hrát po 4-6 lidech a tady jsme poprvé museli zvládnout taktiku 11 hráčů v poli. Jak to dopadlo? Povedlo se nám jeden gól vsítit. Mnichované byli ale zkušenější, takže naší obranu překonali 13 krát! Není se co divit, když v jejich sestavě hrála část hráčů, kteří v Street Boys A teamu hrají třetí německou ligu (jen o chlup jim letos utekl postup do vyšší ligové soutěže), část z nich hrála dříve i v teamech v nejvyšší lize a také s ohledem na to, že patří k jedněm z 5 nejlepších gay fotbalových teamů na světě! Jak nám prozradil jejich kapitán: "jste první fotbalové družstvo z východní Evropy, se kterým jsme dosud hráli. Sice jste prohráli, ale máte před sebou velkou budoucnost, protože jste mladší než my a máte lepší fyzickou kondici. Když jsme my před devíti lety začínali, tak jsme také hráli s podobnými výsledky. Je to jen otázka času a vývoje."

Po zápase jsme šli všichni na slavnostní oběd do blízké restaurace, kde jsme se pokořili sud plzeňské dvanáctky. Večer jeli němečtí přátelé do víru pražského života spolu s jejich ubytovateli a průvodci. Zbytek českých hráčů si na zahradě užíval ohníčku, buřtů, zpěvu a piva. Vrcholem bylo půlnoční koupaní v rybníčku za svitu měsíce bez plavek.

V neděli už přišlo jen loučení během oběda v Praze, během kterého jsme i čekali na vyřešení jediné nepříjemnosti, která celou událost potkala. Německým hráčům se někdo ve Stodůlkách na parkovišti v noci snažil ukrást auto. Odnesly to jen naštěstí zámky a zapalování, ale pár hodin trvalo, než se věc s policií i servisem vyřešila.

Tomáš


















webmaster: jirka@gaysport.cz