DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Fotbalisti na bohnickém grilu - 9.6.2007

Červnový „mezinárodní“ fotbalový turnaj gay týmů začal vlastně už ve čtvrtek 7.6.2007 při pravidelném hraní na Letné. Na trénink přišlo ještě více lidu než obvykle... (dale píše Petr)

 

...a kromě toho přibyli i tři chlapci ze Stuttgartu, kteří do Prahy dorazili s předstihem. Na hřišti docela váleli a to dávalo tušit, že sobotní turnaj nebude pro domácí právě procházkou růžovoučkým sadem.

V pátek večer nastalo srocení všech účastníků ve Friends baru v Bartolomějské. Týmy z Hamburku, Norimberku a neúplný Stuttgart byly rozebrány domácími ubytovateli a přátelská atmosféra za průběžného popíjení pokračovala debatami, i když přes později zahájené disco nebylo slyšet ani vlastního slova. Do Friends zavítala dokonce i celebrita – Martin Hranáč z TV show Vyvolení 2. Vplul do sálu v kraťasech „nahoře bez“, jen v kšandách a jeho srdce (a jistě nejen srdce) zaplesalo, že je bar nacpaný k prasknutí tolika mužnými fotbalisty… Marek hosty vybavil informačními letáčky k turnaji, gay mapou Prahy, kterou mnozí o víkendu bohatě využili, a dalšími materiály.

Sobotní ráno nás přivítalo pořádnou sluneční výhní, která přes poledne ještě zesilovala. Na trávním krásně upraveného hřiště v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice nastoupilo celkem pět týmů, tři české, do kterých byli rozpuštěni i hráči neúplného Stuttgartu a dva německé - Hamburk a Norimberk.

Hra byla v sestavách 6+1 přes pekelné vedro celkem svižná, ačkoliv padalo poměrně málo branek a výjimkou nebyly ani remízy 0:0. Norimberčanům ve žlutých dresech nepomohl bohužel ani jejich maskot, velký plyšový Růžový panter, kterého měli vždy při zápasu v rohu své branky. Spíše se zdálo, jako by míče přitahoval a mužstvo skončilo bohužel poslední.

Průběh turnaje nasměroval ke konci tabulky i české týmy Luka (černé dresy) a Letná (vínově-žluté), které si na konec vymohly zvláštní zapas navíc o třetí místo. To patřilo nakonec Letné, ačkoliv i tým Luka se v turnaji neztratil. Ve střelecky nejbohatším utkání turnaje dokonce dal silnému Hamburku 2 góly, bohužel Hamburg dal v té velké přestřelce nakonec 3.

Po třetí hodině odpolední tak mohlo vypuknout velké finále mezi modrobílými hráči Hamburku a českým týmem v bílo-červených dresech Buenos, jehož název se odvozoval od účasti na podzimním turnaji na Gay Games v argentinském Buenos Aires, kam se většina hráčů týmu chystá. Červnový trénink na Argentinu se jim vydařil, protože bohnický turnaj nakonec vyhráli. V poslední minutě finále zatlačili mohutným závarem před hamburskou brankou a jeden z bránících hráčů se dopustil ruky v brankovišti, která byla v zápětí potrestána proměněnou penaltou, což rozhodlo o vítězi utkání i turnaje.

Kromě hráčů dorazilo ke hřišti i nemálo diváků a fanoušků. Dění na hřišti vzbudilo zájem i některých pacientů léčebny. Z vrátnice areálu hosté trefili dobře nejen díky směrovkám, ale i díky upozornění vrátných: „To najdete lehce, oni hrozně řvou…“ V horkém letním parnu padly za vlast desítky lahví vody a zaprášilo se i po jablcích, houskách a bagetách připravených dobrovolnými pomocníky.

Závěr turnaje patřil ještě striptýzovému vystoupení mnohých hráčů u jedné ze tří sprch, které byly u hřiště k dispozic, z toho jedna venkovní. Bylo takové vedro, že vůbec nevadilo, že teče jen studená.

Po turnaji jsme se ještě odebrali na blízké sídliště do restaurace U krbu, kde sice byli předem varováni, že je v sobotu přepadne taková horda lidí, ale stejně nestíhali a na večeři se tak čekalo i přes hodinu. Naštěstí bylo o čem povídat, zapíjet vítězství i žal z porážky a umění mistra kuchaře nakonec zaplašilo i nespokojené kručení čekajících žaludků.

Večer následovala ještě další „pařba“ ve Friends z níž někteří zahraniční hráči ještě vyrazili na spanilou jízdu po dalších pražských podnicích. A ti, kteří vše ve zdraví přežili se ještě sešli v neděli na společný brunch.

Praha tímto turnajem oplatila pohostinství, které se jí dostává na turnajích v cizině a co do atmosféry i organizace si rozhodně neuřízla ostudu. Soudě podle mnohých ohlasů, byl to velmi vydařený turnaj.

Petr

více fotek zde >




webmaster: jirka@gaysport.cz