DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Česko mělo na Eurogames jediného kandidáta. Skončil na skvělém 5. místě

klikněte pro detail fotografie

Od 29.6. do 2.7. se ve Helsinkách uskutečnily Eurogames 2016, kterých se zúčastnilo zhruba 2000 sportovců. Hry pořádal klub HOT Helsinki. Eurogames byly spojeny s Helsinki Pride, takže program zahrnoval i kulturní a společenské akce nejrůznějšího charakteru. Vše vyvrcholilo v sobotu po skončení soutěží za zcela slunečného počasí tradičním průvodem městem. Gay vesnice u hlavního nádraží nabídla překvapení v podobě bezplatných saun a dvou venkovních bazénků. O zájemce o saunování po tradičním finském stylu nebyla nouze. Vždyť ve Finsku je na 5 miliónů lidí 3,5 milionů saun.

Soutěžilo se ve 14 sportech, a sice: badminton, basketbal, bowling, bridge, tanec, florbal, fotbal, golf, squash, plavání, tenis, atletika, cross-country běh a volejbal.

Organizátoři Eurogames v Helsinkách se poučili z chyb Eurogames 2015 ve Stockholmu, a tak se žádná neočekávaná překvapení nezrodila. Atletika se 180 sportovci se sice nekonala na olympijském stadiónu jako loni, ale na vedlejším tréninkovém, ovšem byla dobře zorganizovaná. Pořadatelé dokonce sestavili program tak, aby nedocházelo ke časovým kolizím mezi disciplínami v rámci jednotlivých věkových kategorií. Na tuto skutečnost dříve nebyl brán skoro žádný ohled.

Českou republiku reprezentoval v lehké atletce Roman Vítek. Probojoval se do finále všech běžeckých disciplín od 100 m do 5000m ve věkové kategorii M40 s nejlepšími umístěními na 1500 m a 5000 m, a sice pátými místy. Bohužel medailově se v tomto roku nepoštěstilo.

Více zde >


webmaster: jirka@gaysport.cz