DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Běh Modřanskou roklí jednotlivců na 4 km 31.srpna 2010

Běh v rokli není úplně typický. Už jsme si jako gay běžci po letech zvykli na kočičí hlavy (dlažební kostky) na Starém Městě, dlouhé nekonečné štreky podél Vltavy (i proti proudu!) na Smíchově ve vůni sladu pivovaru a Braníku nebo začouzené silniční tunely.

Údolím Libušského potoka v Modřanské rokli je běhat něco úplně jiného. Rodinná atmosféra účastníků, kteří za drobnou minci 20Kč prožili za necelé dvě hodiny od příchodu k pokusodchodu po svých příjemnou atmosféru, byla takhle po práci a ještě před večeří docela fajn. Počasí bylo optimální. Foukalo, ale určitě nahoře nad roklí muselo foukat mnohem více. Bylo zataženo a docela chladno. Nicméně v rokli se rychle stmívalo, tak start byl v 18 hodin - již po šesté! To začal běžet první jednotlivec podle pořadí, jak se kdo zaregistroval (na běžeckou listinu a ne s partnerem!). Po 20 vteřinách vybíhalo celkem 83 běžců. Já byl na startu 27. v pořadí, Ivo Procházka 43. a ještě jeden kamarád 45. v pořadí. Na Ivoše bylo docela chladno, jak říkal, ale od loňského stejného běhu se zlepšil o 11 vteřin a 4 km uběhl za výtečných 17:11. Byl celkově 33. A ve své kategorii 50-55 let byl 2.! z 11 běžců. Možná za to mohly jeho nové bílé adidasky z Kolína:-). Já byl v celkovém pořadí 9. a ve své kategorii do 34 let 4. ze 13. běžců v čase 15:01. Náš třetí bežec byl 13. v celkovém pořadí v nádherném čase 15:20.

Mně se běželo moc dobře. Terén přijatelný, minimální stoupání, asfalt je lepší než dlažební kostky nebo beton. Dělá dojem měkčího a teplejšího povrchu než beton. Bylo dost vlhko, po deštíku, chladný vzduch - dost přijatelné podmínky pro běh.

Na stratu nechyběli ani běžci v ročnících 1940, 1938 a 1926! Tak máme před sebou ještě hodně roků běhu.

Nezapomeňte na TESCO Grand Prix Praha 2010 v sobotu 11. září se startem ve 20:30 na Staromáku!

Sportu zdar, běhu zvlášť! Karel Tichý





webmaster: jirka@gaysport.cz