DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Vánoční Frankfurt 2012

klikněte pro detail fotografieUž druhý ročník frankfurtského turnaje konaného druhý adventní víkend (7. - 9. 12. 2012) dokázal přilákat 94 tenistů z GLTA. Ti zaplnili všechny výkonnostní kategorie už během první hodiny zářijové on-line registrace na turnaj. Část z nich skončila na seznamech náhradníků a někteří se i dočkali.
Akce Frankfurt XMASS patří k multisportovním hrám (z Prahy přijeli také volejbalisté), ale tenisový turnaj je přesto pořádán ve spolupráci s GLTA. Podobnost s Eurogames umocňovaly i netenisové trofeje - jednoduché medaile. Nicméně kromě sobotní taneční party a medailí nebylo více společného, protože jednotlivá sportoviště byla v různých areálech po celé oblasti města.
Z 94 tenistů jich 12 přijelo z Prahy a opět pomohli zvýraznit jméno České republiky na výsledkové listině turnaje.
Ve čtyřhře Open skončila na druhém místě česká dvojice Roman P. a Vladmír V. Na třetím místě (hrálo se v tabulce 5 dvojic) se umístila českoněmecká dvojice Tomáš H. a Dirk W.
Čtvrtý nasazený Tomáš H. zaznamenal úspěch i finálovou účastí ve dvouhře A.
Martin M. opět nechyběl na listině vítězů - tentokrát jako finalista dvouhry B.
Pohár útěchy dvouhry B vyhrál první nasazený Bedřich S.
Českým barvám patřila i kategorie D. V tabulce řtyřhry D se na třetím místě umístili Lukáš Z. a Milan Š, zatímco první místo získali Tomáš L. a Hynek M.
Finále dvouhry D nabídlo vyrovnaný zápas zkušeného Tomáše L. a Lukáše Z., kdy sice Tomáš promarnil dvouchybou první matchball v deváté hře, ale další šanci v tiebreaku druhého setu si už ujít nenechal.

Nejnáročnější část víkendu všechny hráče teprve čekala - cesta domů. Od sobotního večera sněžilo po celé Evropě, letiště byla postupně uzavírána a dálnice se plnily kolonami aut. Auta nakonec zvládla do Prahy dojet už o půlnoci. Lety do Prahy byly ale obnoveny až v pondělí ráno a přepážky letiště ochromeny množstvím cestujích. Během neděle byla totiž zrušena třetina ze 1250 spojů, které denně Frankfurt odbaví.





webmaster: jirka@gaysport.cz