DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Prague Friendly Tennis Open 2012 Masters Series

klikněte pro detail fotografieUž počtvrté se skupině pořadatelé okolo Michala B. povedlo zorganizovat GLTA turnaj v Praze. Tentokrát bylo pro hráče lákadlem získání dvojnásobného počtu bodů, které se pak zohledňují pro nominaci na výroční turnaj mistrů. Ten má proběhnout v únoru 2013 na kurtech v Berlíně.

Již tradičně se v Praze představuje nejvíc českých a slovenských hráčů. Někteří hrají pouze zde a na jiné GLTA turnaje nejezdí a tím ušetří náklady za cestu i ubytování. Letos se představilo 19 českých hráčů z celkového počtu 84 tenistů z 23 zemí. Tento poměr se pak projevil i ve výsledcích.

V kategorii dvouhry Open se do semifinále probojoval Martin H. Povedlo se mu získat i stříbro ve čtyřhře Open s Pedro Alonso L. (Španělsko). Na třetím místě v tabulce čtyřhry Open lze najít dalšího českého hráče - Romana P. společně s Dirkem W. (Německo).

Úspěšnou premiéru na okruhu GLTA zvládl Tomáš H., který ve dvouhře i čtyřhře kategorie A získal stříbrnou trofej (ve čtyřhře společně s Darellem C. z Guernsey).

Dalším nováčkem byl Vojtěch N. v kategorii B, který vypadl v semifinále dvouhry s ředitelem pražského turnaje Michalem B., který následně ve finále podlehl Larsovi H. (Německo), řediteli berlínského turnaje...

A do třetice nový český hráč na okruhu GLTA - Pavel B., který si odnesl trofej za druhé místo ve dvouhře C.

Ve čtyřhře C se Martinu M. povedlo získat už letošní třetí zlato. Tentokrát mu k tomu pomohl polský hráč Adam M. Z., který hrál v Praze také poprvé na GLTA. Adam s Martinem porazili slovenský pár Peter K. a Peter O. v super tiebreaku (6-3 4-6 13-11).

První nasazený ve dvouhře kategorie D - Tomáš L. - potvrdil svou letošní formu. V semifinále po 3 setové bitvě přehrál svého partnera ze čtyřhry Hynka M. Následující den ve finále opět ve třech setech porazil ruského hráče Michaela Z., se kterým poprvé měřil úspěšně své síly letos únoru ve finále v Eindhovenu. Tomášovi se tak povedlo vyhrát letos třetí turnaj ve dvouhře.
Společně s Hynkem M. se probojovali také do finále čtyřhry D, ve které letos poprvé narazili na své sparing partnery - česko-španělský pár Zdeněk T. a Juan Jose De Los San R. Finále čtyřhry D bylo posledním zápasem turnaje a za vydatné podpory získali ve třetím setu (1-6 6-4 7-5) Zdeněk a Juanjo druhý letošní titul ve čtyřhře (první v dubnu v Essenu). Současně to byl symbolicky poslední zápas dne a turnaje.
Za zmínku stojí také úspěch dalšího nováčka v kategorii D - Lukáše Z., který se po boku německého tenisty Jense B. probojoval do semifinále čtyřhry D.

Doufejme, že se pražský turnaj už definitivně zařadil mezi významné evropské GLTA turnaje a čeká ho ještě spousta dalších úspěšných ročníků, na kterých se budou mít možnost seznámit s atmosférou GLTA turnajů i další čeští, slovenští či evropští hráči.

 

 





webmaster: jirka@gaysport.cz