DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Tři tenisové poháry útěchy z chladného Dublinu

klikněte pro detail fotografieNa turnaj do Dublinu zamířilo z Prahy 7 hráčů, které neodradila ani odstrašující předpověď počasí: denní teploty 7-12 stupňů, noční 1-3 stupně, polojasno nebo déšť. Velkým lákadlem bylo totiž zařazení akce mezi masters turnaje okruhu GLTA. To znamená, že všechny mistrovské body jsou na takové akci zdvojnásobeny a tím lze v součtu snadněji dosáhnout nominace na GLTA turnaj mistrů. O něm se neoficálně proslýchá, že má být po této sezóně blíž Evropě, než poslední dva roky, kdy ho hostilo kalifornské Palm Springs.

Hrálo se od soboty do pondělí během prvního květnového víkendu v areálu Mount Pleasant Lawn Tennis Club na koberci bez písku. Zato ráno, večer nebo po přeháňce koberci pěkně navlhlému, takže míčky rychle zvlhly a málo odskakovaly. Nějvětším šokem bylo pondělní ráno, kdy po dvou dnech polojasna přišel déšť a přesto ředitel turnaje posílal na kurty plánované zápasy. Byl to první turnaj, kde jsme hráli v dešti a kde neměli v záloze kryté kurty pro deštivou variantu. Kupodivu se ani nikdo z organizátorů neobával, že by při tom mohlo dojít ke zranění. Naštěstí nedošlo.

Takže pohár útěchy ve dvouhře A vybojoval Vladimír V., ve dvouhře D Tomáš L. a ve čtyřhře C Martin M. s Hiroshi K. (GB).
Jediní, kdo se probojovali do semifinále, byli Tomáš L. a Hynek M. v čtyřhře D. Během deštivého semifinálového boje jim ale žádné štěstí tentokrát nenapršelo.

Dominance irských hráčů na výsledkové listině (chyběli pouze v semifinále dvouhry A) dokládá, že tento domácí povrch a podmínky jim natolik vyhovují, že je těžké je ohrozit. Navíc hráčská úroveň například v kategorii D byla mnohem vyšší než na jiných turnajích. V létě by prý propršel celý turnaj. Počasí, co jsme zažili, považovali místní za velmi příznivé. Nám bohužel k zisku mistrovských bodů nepomohlo...


fotogalerie zde >>>

 





webmaster: jirka@gaysport.cz