DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Gay German Open 2012 - 4 tenisové trofeje do Prahy

klikněte pro detail fotografieVe dnech 13.-16.4.2012 se konal v areálu ETUF v Essenu pátý ročník Gay German Open, druhého letošního evropského turnaje GLTA.
Loni se tento turnaj vůbec nekonal a 4 roky předtím na jiném místě. Tenisový areál ETUF v malebném údolí přehrady řeky Ruhr byl zvolen poprvé. Soudě podle reakcí všech zúčastněných to byla vynikající volba prezidenta turnaje Andre Giellieteho. Soutěžilo se pouze v mužských kategoriích D až Open. Počasí bylo proměnlivé - od polojasna po mrholení. Odvaha, udělat venkovní turnaj v dubnu v Německu kupodivu vyšla. Počasí turnaj neohrozilo.
Tenisté z Prahy naplnili jedno auto česko-polsko-španělskou posádkou a na zpáteční cestě se radovali ze 4 trofejí.
V kategorii čtyřhry Open získala druhé místo polsko-německá dvojice Adam Z. a Markus R. Adam, který je z Polska, podniká v Amsterdamu ale nyní žije s českým přítelem v Praze, byl ve dvouhře vyřazen v kategorii A ve čtrvtfinále vítězem celé kategorie Markusem F. (GER).
V supertiebreaku proměnili finálovou účast ve čtyřhře C Martin M. s Norbertem S. poté, co všechny předešlá kola vyhráli ve dvou setech. Martin M. Ve dvouhře skončil Martin M. ve čtvrtfinále kategorie B.
V kategorii dvouhry D skončili oba čeští hráči - Tomáš L. a Zdeněk T. - v semifinále. Utkali se spolu po boku svých partnerů alespoň ve čtyřhře D v semifinále ve vyrovnaném zápasu, který ale v supertiebreaku proměnil Zdeněk T. s Juanjem R. (SPA). Finále bylo také napínavé, ale v něm si ohlídali oba sety, takže k supertiebreaku proti švýcarskoněmecké dvojici nedošlo a českošpanělský pár Zdeněk T. a Juanjo R. tak vybojoval první trofej ve čtyřhře D na okruhu GLTA.
V Praze žijící Juanjo ještě proměnil šanci hrát finále Poháru útěchy kategorie C a v supertiebreaku zdolal Belgičana Lexe B.
Posledním překvapením pro pětici tenistů mířících zpět do Prahy byla policejní kontrola na německé dálnici očividně kontrolující pouze auta s cizozemskými SPZ a hledající pravděpodobně drogy. Překvapení nepříjemné a zdržující. Jakmile ale rukavice policistů narazily v tenisových batozích na propocené oblečení, byl to nejlepší důkaz, že žádné drogy nevezeme a jedeme opravdu z tenisového turnaje.

 

Fotogalerie z turnaje zde >>>



webmaster: jirka@gaysport.cz