DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Praha v červenci přivítá nejlepší gay tenisty z celého světa

klikněte pro detail fotografiePraha bude ve dnech 5. - 8. července 2012 hostit už čtvrtý ročník gay tenisového turnaje Prague Friendly Tennis Open (PFTO - www.friendlytennis.eu). Letošní ročník je výjimečný tím, že jej vedení GLTA (Gay and Lesbian Tennis Alliance - www.glta.net) zařadilo mezi pětici nejprestižnějších turnajů série „Masters". Jde o turnaje s dvojnásobnou bodovou dotací a mnohem větší účastí.

„Pražskému turnaji dodá účast v sérii Masters na lesku," říká ředitel turnaje Michal Böhm. „V předchozích letech jsme měli od účastníků velmi příznivé ohlasy. Tenistům vyhovoval termín, prostředí turnaje a zamilovali si Prahu, kterou právem považují za jedno z nejkrásnějších evropských měst."

Díky zařazení PFTO do série „Masters" přijede do Prahy tentokrát rekordních 150 tenistů z celého světa. Turnaj se stejně jako v předchozích třech letech uskuteční v areálu tenisového klubu Cibulka (www.teniscibulka.cz).

Mottem letošního ročníku je „BECOME A LEGEND, WIN THE FIRST MASTERS IN PRAGUE". „Motto jsme nezvolili náhodou. Česká republika je ve světě vnímána jako tenisová velmoc," vysvětluje M. Böhm. „Účastníci GLTA turnajů dobře znají jména jako Martina Navrátilová, Ivan Lendl, Jana Novotná, Petra Kvitová nebo Tomáš Berdych. Motto tenisových legend se proto prolíná celým letošním ročníkem," upřesňuje ředitel turnaje.

Podle něj je dokonce ve hře i pozvání jedné z legend přímo na červencový turnaj. Jednání však zatím nejsou uzavřena.

GLTA je světová gay a lesbická tenisová asociace, kterou založili homosexuálně orientovaní tenisté v roce 1991. Už tehdy se konaly v USA první tenisové turnaje, které se rozšířily také do Evropy. Postupem času se tento okruh stále více profesionalizuje. V současné době hraje zhruba sedmdesát turnajů v Evropě, USA, Asii i v Austrálii přes tři tisíce aktivních hráčů.

Praha byla v roce 2009 prvním městem ze států bývalého východního bloku, kde se gay turnaj uskutečnil. Češi se okruhu aktivně účastní už osmým rokem a patří tradičně mezi nejúspěšnější hráče.

Organizátoři chystají také rozsáhlý doprovodný program včetně tradiční party na jednom z pražských parníků, prohlídek po centru hlavního města i vyjížďky vlakem po středočeských pamětihodnostech.


Za vedení turnaje:
Mgr. Vladimír Vokál
+420 602 365 118
vladimir.vokal@seznam.cz





webmaster: jirka@gaysport.cz