DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Zlato z mrazivého tenisového turnaje v Eindhovenu

V Holandsku netradičně zamrzlé kanály a u nás teploty k minus 30 - i za takových podmínek se 4 tenisté z Prahy vydali autem na tradiční první GLTA evropský turnaj Smashing Valentine do Eindhovenu.
Během 4 hracích dnů se na této oblíbené akci sešlo 211 tenistů a tenistek.
V kategorii A se Vladimír V. probojoval až do čtvrtfinále, ze kterého byl vyřazen prvním nasazeným německým hráčem - finalistou turnaje. Ve čtyřhře nastoupil Vláďa poprvé v kategorii Open společně s Romanem P. a povedlo se jim úspěšně projít prvním kolem. Ve čtvrtfinále bohužel narazili na druhý nasazený španělský pár, který tuto kategorii vyhrál. I Roman se v singlové kategorii Open dostal až do čtvrtfinále.
Do nedělních finálových bojů se tak probojovali pouze čeští hráči v kategorii D. Hynek M. velmi těsně v semifinále dvouhry v sobotu podlehl ruskému hráči Michaelu Z. Jen trochu štěstí a bývalo mohlo dojít k českému finále této kategorie. Tomáši L. se podruhé na okruhu GLTA povedlo postoupit do finále dvouhry a tentokrát si vítězství nenechal ujít. Poučil se z Hynkových chyb a Michaela Z. v neděli porazil v tie breaku druhého setu.
Zkušenosti Tomáše a Hynka z 5 vyhraných turnajů ve čtyřhře D ale v Eindhovenu nestačily na dvojici z italské Bologne. Možná se projevila i únava po tolika předchozích zápasech. Takže si do Prahy vezou první společnou stříbrnou trofej. Tomáš tak navázal na loňský výsledek z Eindhovenu ve čtyřhře, který byl ale mnohem těsnější.

Další nejbližší turnaj s českou účastí bude v německém Essenu. Do té
doby si můžete prohlédnout nové stránky pražského turnaje a třeba si jeho termín a termín registrace poznamenat do diářů.





webmaster: jirka@gaysport.cz