DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Prague Friendly Tennis Open - do třetice všeho dobrého

Zásluhou nadšenců z pořádajícího Prague Friendly Tennis klubu se letos 15-17.7. opět v areálu Na cibulce sešlo téměř 90 hráčů ze 16 zemí a za krásného počasí sehráli všechny zápasy bez nutnosti přesunu do haly nebo zkracování zápasů. Pochopitelná je vysoká účast domácích hráčů (17), díky které v každé z 10 kategorií bojoval nějaký český hráč. Během turnaje se uskutečnila také schůzka předsednictva GLTA, které přislíbilo Praze pro příští čtvrtý ročník zařazení do série Master's turnajů. Několik těchto vybraných turnajů v různých koutů světa láká hráče na dvojnásobek bodů pro klasifikaci na výroční Turnaj mistrů (Master's Championship).

Martin H. bohužel vypadl v úvodním kole dvouhry kategorie Open s pozdějším vítězem turnaje - Paolo I. z Itálie. V tabulce čtyřhry v kategorii Open  skončil Roman P. s Němcem Dirkem W. na třetím místě.
Ve dvouhře v kategorii A se Vladimír V. dostal do semifinále, stejně jako ve čtyřhře společně s Adamem Z. z Polska.
K českému finále se schylovalo ve dvouhře kategorie B během semifinálových zápasů Bedřicha S. proti Radkovi M. a Michalu B. proti Larsovi H. Nakonec ve finále Bedřich S. podlehl Larsovi H. z Německa. Michal B. se dostal také do semifinále ve čtyřhře v kategorii B společně s Martinem R. z Velké Británie.
Z tradičně nejobsazenější kategorie - dvouhry C - zůstalo v Praze zlato z Poháru útěchy (Consolation Cup - hráčů vyřazených v prvním kole hlavního pavouka) pro Martina M.
Nejúspěšnější pro české barvy se nakonec stala kategorie D, ve které se do semifinále dvouhry probojovali Tomáš L. a Sandy M. Pro Tomáše L. byla po semifinále v pařížském dubnovém turnaji dalším velkým úspěchem účast ve finále dvouhry v Praze. Po promarněném tiebreaku v prvním setu udržoval vyrovnané skóre i ve druhém setu, ale nestačilo to na vítězného Moh Ch. z Libanonu, žijícího v Norimberku.
Ve vyrovnaných zápasech čtyřhry v kategorii D sehraná dvojice Tomáš L. a Hynek M. nazaváhala a získala tak již čtvrtou zlatou trofej v řadě v kategorii čtyřhry D po vyhraných turnajích v Londýně, Římě a Paříži.

Krásné počasí nepřálo jen tenisu, ale i tradiční sobotní plavbě lodí po Vltavě s bohatým občerstvením. Řada hráčů konečně vytahuje fotoaparáty po dvou dnech strávených jen na kurtech a fotí pražské panorama.

 

 

fotogalerie zde>



webmaster: jirka@gaysport.cz