DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Třikrát zlato ve čtyřhře po sobě - Londýn, Řím a teď i Paříž!

klikněte pro detail fotografieNová sezóna začala pro české tenisty Tomáše a Hynka potvrzením úspěchu z předešlých turnajů. Společná Účast na třetím GLTA turnaji v řadě opět přinesla zlato ve čtyřhře v kategorii D. Tentokrát okořeněná účastí a porážkou legendárních hráčských matadorů v této kategorii.

Již po šesté se v dubnu konal v Paříži GLTA turnaj nazvaný jednoduše Tournoi International de Tennis de Paris opět na kurtech La Châtaigneraie na okraji Paříže, které se chlubí i tím, že na jejich krytém antukovém povrchu hráli taková esa jako Björn Borg, Chris Evertová, Roger Federer nebo Rafael Nadal.
Velikonoční víkend nabídl ve čtyřech hracích dnech téměř letní počasí, které potěšilo 125 hráčů a hráček ve všech kategoriích od D až po A a Open.

Českým reprezentantům nezbývalo mnoho času na turistiku, protože se jim povedlo postupovat v pavouku čtyřhry až do samého finále. Prvním velkým úspěchem byla porážka Joana V. V. z Barcelony hrajícím tentokrát s francouzským tenistou Laurentem C. Hynek i Tomáš měli Joanovi co o plácet, protože s jinými partnery je v minulosti překonal (2009 v Barceloně vyřadil Tomáše s Milanem, 2010 v Curychu Hynka se Stephanem S.). Hynek s Tomášem se nenechali zdolat velkým tlakem v prvním setu a povedlo se jim nepříznivý vývoj za stavu 2:5 zvrátit a set dotáhnout do tiebreaku, který s převahou vyhráli (7:0). Druhý set potom vyhráli už s velkou převahou 6:1.
Podobný scénář mělo finále proti další legendě Raphaelu D., se kterým Tomáš vybojoval v únoru v Eindhovenu stříbro, když podlehli Davidu C. s Benoit R.
Tentokrát se Tomáš s Hynkem ve finále utkali právě s Raphaelem a Benoit. Opět velmi vyrovnaný zápas, tlak v prvním setu na české hráče, kterému dokázali odolat a z 2:5 dorovnat do tiebreaku, který s přehledem vyhráli 7:3. Až do půlky druhého setu jasně dominovali herní jistotou Tomáš s Hynkem a drželi si náskok, jenže pak se Benoit nebezpečně rozherál a zpřesnit silné účinné údery k zadní čáře a bylo vyrovnáno na sety 1:1. V zápasech čtyřhry se místo třetího setu hraje supertiebreak, což je vždy loterie. V supertiebreaku v Eindhovenu o dva míče prohrál v únoru Tomáš a Raphael ve finále čtyřhry. Tentokrát ale s Hynkem zachovali chladnou hlavu a trpělivě drželi míč ve hře. Úleva a radost přišla teprve při dosažení stavu 10:5.
Raphael už měl ten den v nohách drama finále v singlu D. I to bohužel neproměnil a vítězem se stal Bruno D. z Paříže, který byl na turnaji poprvé. Už v prvním kole singlu narazil na prvního nasazeného Joana V. V. a jistou hrou ho poslal do poháru útěchy. Bruno vyřadil v semifinále také Tomáše, kterému se v druhém setu dařilo trpělivě držet krok, ale nestačilo to na jistou a trpělivou hru Bruno D.
Pro Tomáše byl tento turnaj prvním, ve kterém se dostal v singlu až do semifinále. Úspěchem bylo i drama v druhém kole s třetím nasazeným Uri S. z Holandska. V prvním setu podlehl Tomáš v tiebreku, ačkoli vedl 5:3 a skončil prohrál velmi těsně 8:10. V dalších setech ale Uri už nekladl odpor a snadno se nechal přehrát, ačkoli na začátku třetího setu měl Tomáš křeče v nohách tak silné, že nemohl skoro ani chodit. Naštěstí po dvou gamech přešly.

Hynek hrál poprvé singl v kategorii C poté, co loni vyhrál turnaje v Barceloně a v Římě v kategorii D. Bohužel vypadl v prvním kole se Stephane M., ale dokázal zvítězit v prvním kole turnaje útěchy s Jerome Le D. Velmi zdařile držel krok v dalším kole s prvním nasazeným Mikem L., kterému se ale v závěru zápasu za stavu 6:5 podařilo uhrát rozhodující break a Hynka porazil ve výsledku 8:5.

Tomáš s Hynkem úspěšně zvládli roli druhých nasazených a očekávání, zda i třetí společný turnaj v řadě promění ve zlato. Držme jim palce, ať jim vydrží forma, vytrvalost a jistota i do dalších letošních GLTA turnajů.





webmaster: jirka@gaysport.cz