DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Čeští tenisté zakončili letošní sezónu velkolepým trojnásobným vítězstvím v Římě

První říjnový víkend se konal v Římě mezinárodní tenisový turnaj (Yellow Rome Open), který zde byl poprvé tento rok zahrnut do okruhu turnajů GLTA.  V kategorii D se ho zúčastnili také dva čeští tenisté Tomáš a Hynek, kteří už spolu letos získali svůj první deblový titul na okruhu GLTA v Londýně. 

Do Říma nejeli kluci tentokrát moc dobře připraveni, neboť od Londýna neměli bohužel skoro žádnou možnost společně ani indivuduálně trénovat. To se také projevilo v zápasech prvního herního dne, kdy český tým prohrál v deblu s relativně slabým soupeřem nešťastně v záverečném supertiebreaku 6:10, celkově 1:2 na sety. Další dny už čekali na české kluky silnější soupeři včetně loňského světového vítěze ve čtyřhře v kategorii D. To neslibovalo příliš velké naděje na nějaký výrazný úspěch v turnaji. 

Začátek druhého herního dne nezačínal bohužel také příliš slibně.  Hynek se ve druhém kole trápil s domácím hráčem Danielem, když s ním už v prvním setu prohrával 0:4 a nezdálo se, že by na soupeře dokázal najít nějaký fungující recept. Nakonec se ale dokázal zkoncentrovat a díky přesně a dúsledné hře vyhrál 6:4, 6:1 a dostal se konečně do své formy. Tomášovi se v singlu podařilo zdolat Ernsta z Holandska a oplatit mu tak včerejší porážku ze čtyřhry.  Odpoledne kluci nastoupili ve čtyřhře proti domácímu páru.  Podali tentokrát velice dobrý výkon a předvedli výbornou spolupráci na kurtu a zaslouženě vyhráli ve dvou setech 6:2, 6:.1.

V neděli dopoledne kluci nastoupili do závěrečného zápasu ve čtyřhře, kde nakonec (díky výsledkům ostatních zápasů) mohli hrát o vítězství, ovšem pouze za předpokladu, že loňskému světovému deblovému vítězi nepovolí uhrát ani jeden set.  To nebyl vůbec lehký úkol a kluci proto od rána důkladně promýšleli strategii zápasu. První set byl poměrně dramatický, ale kluci ho nakonec dokázali vyhrát 6:4.  Ve druhém setu už nedali svému soupeři vůbec žádnou šanci a vyhráli zcela suverénně 6:1.Tím získali společně svůj druhý letošní titul ve čtyřhře na okruhu GLTA.

Na Tomáše čekalo potom finále turnaje "consolation", kde s Jurgenem z Belgie vyhrál s přehledem 8:0. Oplatil tak páteční porážku ve čtyřhře i druhému hráči týmu. Získal tím své první letošní turnajové vítězství v singlu, cennou trofej a body do žebříčku.

Hynka čekalo odpoledne finále v hlavním turnaji ve dvouhře, kde měl za soupeře Itala Massima, druhého nasazeného hráče. Zápas byl velice vyrovnaný a těžký, soupeř byl velice silný a houževnatý. První set se Hynkovi podařilo po urputném boji dotáhnout do vítězného konce těsným rozdílem 6:4. Na začátku druhého setu ale Ital ukázal, že se jen tak lehce nevzdává, a že mu zbývá ještě hodně sil. (kvůli finále vzdal dokonce svůj závěrečný zápas ve čtyřhře). Ujal se vedení 3:1 a nevypadalo to v tu chvíli moc dobře. Hynek se ale ještě nakonec dokázal vzchopit, sebrat své poslední síly a přesnou, důslednou a trpělivou hrou se mu podařilo nakonec udolat soupeře ve druhém setu 6:3. Získal tím svůj druhý letošní titul ve dvojhře na okruhu GLTA.

Turnaj v Římě tedy dopadl nakonec skvěle, naši kluci vyhráli vlastně skoro vše "co se dalo". Některé věci by se dali vytknout organizátorům, do druhého ročníku je co zlepšovat. Nicméně pochvalu zaslouží hezké areály, kde se turnaj konal, v podstatě přímo uprostřed antických památek, což dodalo turnaji velice osobitou atmosféru. Opravdu velkolepé bylo také záverečné předávání cen a vyhlašování výsledků, na kterém bylo neobvykle hodně lidí a kterého se mimo jiných zajímavých a významných osobností účastnil dokonce i starosta Říma. (včetně početného doprovodu)  Kluci si svůj trojitý triumf samozřejmě náležitě vychutnali a pak zamávali všem na rozloučenou českou vlajkou. Příští rok v Římě na shledanou! Přidáte se i vy ?

 




webmaster: jirka@gaysport.cz