DOMŮ - Sportovní web pro kluky :: Trocha pohybu nikomu neublíží :-)

Český tenisový tým uspěl na turnaji GLTA v Barceloně

Tradiční tenisový turnaj v Barceloně (Panteres Tennis Tournament 2010) patří mezi mezinárodní turnaje okruhu GLTA, které se určitě vyplatí navštívit.  Barcelona nabízí spoustu zajímavých možností, jak trávit volný čas.  Procházka po Ramble, bloudění starobylou gotickou čtvrtí, Gaudího  architektura, která dodává městu velice osobitý nádech, koupání v moři na příjemných plážích přímo ve městě nebo na jeho okrajích, velké množství nejrůznějších klubů, barů, diskoték a dalších lákadel.  V Barceloně to prostě opravdu  žje.

Tenisový turnaj se hraje na olympijských kurtech, které leží v zajímavé západní části města. Z horní části je obestupují hory.  Pod nimi vidíte celou Barcelonu s mořským pobřežím. Jako zvláštní bonus pořadatelé nabízejí možnost koupání v bazénu, který je součástí areálu a hráči ho mohou volně využívat. Je to skvělá příležitost ochladit se v horkém počasí, které tady obvykle panuje, nebo relaxovat po sehraných zápasech.

Letošního turnaje se nakonec zúčastnili jen tři čeští hráči, což bylo ale dáno také tím, že turnaj byl velice rychle obsazen a kdo zaváhal s registrací, skončil na čekací listině. Přesto se čeští hráči v silně obsazeném turnaji nakonec prosadili a povedlo se jim aspoň částečně narušit jinak dost jednoznačnou a nekompromisní nadvládu španělů ve výsledkové listině.

Svůj vůbec první titul ve dvouhře na okruhu GLTA se podařilo vybojovat Hynkovi, když v tříhodinovém finále zvítězil v třetím závěrečném rozhodujícím setu v tie-breaku 7:4 nad španělem Joanem.  Zápas byl velice vyrovnaný a sledovalo ho až do konce asi 30 diváků, kteří vytvořili velice pěknou atmosféru.  Hynka ve finále zásadním způsobem podpořili zbývající členové českého týmu Roman s Vladimírem a mají na zisku jeho prvního zlata v kategorii D velkou zásluhu.

Roman se ve dvojhře ve skupině A probojoval až do semifinále, kde prohrál velice těsně s Apirakem ze Švýcarska 6:7, 6:7.  Náladu si spravil ve čtyřhře skupiny A, kde se mu se spoluhráčem Markusem z Německa podařilo vybojovat stříbrnou medaili.

Vladimírovi se ve dvouhře podařilo probojovat do finále turnaje útěchy ve skupině A, kde podlehl mexičanovi Pedrovi těsně 7:9.

 

 

 

 

 




webmaster: jirka@gaysport.cz